Topic "5.0.4 - Invalid access to memory"

Author Message
Ricardo
[View user's profile]
Donor
Joined: 2006-02-03
Posts: 106
Cannot start WSCP (Invalid access to memory) when
Code:
[Configuration]
JumpList="<anything>"

is present in WinSCP.ini

With
Code:
[Configuration]
JumpList=

(no value) it works.

5.0.3 set that value when it was used, therefore I couldn't start after updating.
5.0.4 also sets that value after connecting to a server, and can't start a second time.

How do I disable Jumplists until you fix it?


PS.: W7 x64
Advertisements
Ricardo
[View user's profile]
Donor
Joined: 2006-02-03
Posts: 106
Isn't this a 'showstopper' bug?
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24530
Location: Prague, Czechia
Well, it seems to be a showstopper at least for you. For me it works.

I have sent you an email with a link to a debug version.
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24530
Location: Prague, Czechia
This bug has been added to the tracker:
http://winscp.net/tracker/show_bug.cgi?id=765
skyer2000

Guest


Exact same error, Win7 64bit.

However the WinSCP.ini file is not in the WinSCP program directory, and it did not turn up in a full system search.
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24530
Location: Prague, Czechia
skyer2000 wrote:
Exact same error, Win7 64bit.

However the WinSCP.ini file is not in the WinSCP program directory, and it did not turn up in a full system search.

Can you send me an email, so I can send you back a debug version of WinSCP to track the problem? Please include link back to this topic in your email. Also note in this topic that you have sent the email. Thanks.

You will find my address (if you log in) in my forum profile.
_________________
Martin Prikryl
rinners

Guest


I also get this error often during a session, if I click it away I can carry on using it, but if I leave it for long enough after I confirm it closes the program. Had this problem with all v5 betas.

I use the ini file so I can use my saved sessions on multiple PCs or after a OS reinstall. I tried changing to registry setting to see if it would help, but I still got the error.
axiac
[View user's profile]

Joined: 2011-11-08
Posts: 2
Location: Bucharest, Romania
I have 3 entries in JumpList and no master password. It starts and runs without problems.

I receive the "Invalid access to memory" error message after network disconnects (when returning from sleep, for example.)

I enabled logging level 2 and extracted below several lines around the moment when the error message is displayed
Code:

. 2011-11-08 11:18:06.363 Read file 'export' from listing
. 2011-11-08 11:18:06.364 Waiting for another 4 bytes
. 2011-11-08 11:18:06.364 Looking for incoming data
. 2011-11-08 11:18:06.364 Looking for network events
. 2011-11-08 11:18:06.435 Detected network event
. 2011-11-08 11:18:06.435 Enumerating network events for socket 680
. 2011-11-08 11:18:06.435 Enumerated 1 network events making 1 cumulative events for socket 680
. 2011-11-08 11:18:06.435 Handling network read event on socket 680 with error 0
. 2011-11-08 11:18:06.435 Received 32 bytes (0)
. 2011-11-08 11:18:06.435 Read 4 bytes (28 pending)
. 2011-11-08 11:18:06.435 Read 28 bytes (0 pending)
< 2011-11-08 11:18:06.435 Type: SSH_FXP_STATUS, Size: 28, Number: 2572
< 2011-11-08 11:18:06.435 65,00,00,0A,0C,00,00,00,01,00,00,00,0B,45,6E,64,20,6F,66,20,66,69,6C,65,00,
< 2011-11-08 11:18:06.435 00,00,00,
< 2011-11-08 11:18:06.435 Status code: 1
> 2011-11-08 11:18:06.435 Type: SSH_FXP_CLOSE, Size: 13, Number: 2820
> 2011-11-08 11:18:06.435 04,00,00,0B,04,00,00,00,04,00,00,00,00,
. 2011-11-08 11:18:06.435 Sent 17 bytes
. 2011-11-08 11:18:06.435 There are 0 bytes remaining in the send buffer
. 2011-11-08 11:18:06.435 Looking for network events
. 2011-11-08 11:18:06.435 Timeout waiting for network events
. 2011-11-08 11:18:06.439 Startup conversation with host finished.
* 2011-11-08 11:18:06.442 (EAccessViolation) Access violation at address 0059D504 in module 'WinSCP.exe'. Read of address 00000000
. 2011-11-08 11:18:06.451 Session upkeep
. 2011-11-08 11:18:06.451 Looking for network events
. 2011-11-08 11:18:06.451 Timeout waiting for network events
. 2011-11-08 11:18:06.455 Session upkeep


I can send you the entire file if it helps you identify the problem (or you could send me the debug version if the log doesn't help.)
The problem is also present in 5.0.3. I am not sure about 5.0.1 and 5.0.2.
I run WinSCP 5.0.4 on Win7+SP1 (32 bits)

Thank you.
rinners

Guest


ah that could very well be the problem, I get disconnected often from one server, and automatically reconnected, as I did in v4- but I didn't get the Invalid access to memory error with the earlier versions
skyer2000

Guest


5.0.5 fixes the issue for me!
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24530
Location: Prague, Czechia
axiac wrote:
I have 3 entries in JumpList and no master password. It starts and runs without problems.

I receive the "Invalid access to memory" error message after network disconnects (when returning from sleep, for example.)

I enabled logging level 2 and extracted below several lines around the moment when the error message is displayed

Are you getting the error also with 5.0.5 beta?
_________________
Martin Prikryl
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24530
Location: Prague, Czechia
rinners wrote:
ah that could very well be the problem, I get disconnected often from one server, and automatically reconnected, as I did in v4- but I didn't get the Invalid access to memory error with the earlier versions

The same question? Are you getting the error also with 5.0.5 beta?

If you are, can you send me an email, so I can send you back a debug version of WinSCP to track the problem? Please include link back to this topic in your email. Also note in this topic that you have sent the email. Thanks.

You will find my address (if you log in) in my forum profile.
_________________
Martin Prikryl
axiac
[View user's profile]

Joined: 2011-11-08
Posts: 2
Location: Bucharest, Romania
prikryl wrote:
Are you getting the error also with 5.0.5 beta?

Version 5.0.5 beta displays the same message to me.
I sent you an email asking for the debug version.

Thank you.
ohbillie

Guest


I'm on Windows 7 and running 5.0.5 beta. I've receive the "Invalid access to memory" error daily since upgrading to version 5. The error primarily occurs when coming out of Sleep or Hibernation. Prior versions of WinSCP would just reconnect and be happy. This version throws the error message (three times) and exits.

I'd be willing to use the debug version to help isolate the problem.
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24530
Location: Prague, Czechia
ohbillie wrote:
I'm on Windows 7 and running 5.0.5 beta. I've receive the "Invalid access to memory" error daily since upgrading to version 5. The error primarily occurs when coming out of Sleep or Hibernation. Prior versions of WinSCP would just reconnect and be happy. This version throws the error message (three times) and exits.

I'd be willing to use the debug version to help isolate the problem.

Can you send me an email, so I can send you back a debug version of WinSCP to track the problem? Please include link back to this topic in your email. Also note in this topic that you have sent the email. Thanks.

You will find my address (if you log in) in my forum profile.
_________________
Martin Prikryl
bistritapcv
[View user's profile]

Joined: 2012-07-19
Posts: 2
I am getting this error all the time with graphical version 5.0.7

I don't know whether this is related but I have local side (my PC) and remote side (Unix).
When I double-click on a .dbf file on the Linux side it appears to copy it over and open
Excel correctly but then I get a "file not found" error and a blank Excel worksheet. So
I may have 1 problem here or 2 separate problems.

Has this been fixed somewhere?
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24530
Location: Prague, Czechia
bistritapcv wrote:
I don't know whether this is related but I have local side (my PC) and remote side (Unix).
When I double-click on a .dbf file on the Linux side it appears to copy it over and open
Excel correctly but then I get a "file not found" error and a blank Excel worksheet. So
I may have 1 problem here or 2 separate problems.

Can you send me an email, so I can send you back a debug version of WinSCP to track the problem? Please include link back to this topic in your email. Also note in this topic that you have sent the email. Thanks.

You will find my address (if you log in) in my forum profile.
_________________
Martin Prikryl
bistritapcv
[View user's profile]

Joined: 2012-07-19
Posts: 2
prikryl wrote:
bistritapcv wrote:
I don't know whether this is related but I have local side (my PC) and remote side (Unix).
When I double-click on a .dbf file on the Linux side it appears to copy it over and open
Excel correctly but then I get a "file not found" error and a blank Excel worksheet. So
I may have 1 problem here or 2 separate problems.

Can you send me an email, so I can send you back a debug version of WinSCP to track the problem? Please include link back to this topic in your email. Also note in this topic that you have sent the email. Thanks.

You will find my address (if you log in) in my forum profile.


So done Wink
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24530
Location: Prague, Czechia
bistritapcv wrote:
So done Wink

Thanks. I'll contact you in few days.
_________________
Martin Prikryl
Advertisements

You can post new topics in this forum






Search Site

What is WinSCP?

It is award-winning SFTP client, SCP client, FTPS client and FTP client integrated into one software program for file transfer to FTP server or secure SFTP server. [More]

And it's free!

Donate

About donations

$9   $19   $49   $99

About donations

Recommend

WinSCP Privacy Policy

WinSCP License