Topic "Can't use file download continuing with FTP?"

Author Message
youradds
[View user's profile]

Joined: 2014-11-25
Posts: 18
Location: UK
Hi,

According to this page, I should be able to resume a file download with FTP, correct?

http://winscp.net/eng/docs/resume

I've got it working fine with SFTP, but for some reason it doesn't want to work for me with normal FTP.

I'm trying to download a 49gb file, and with SFTP its doing it at 500kb/s, whereas with just FTP, its going at 1.2mb/s. As you can imagine, I would much prefer to use the faster! (even though its not being encrypted)

Am I missing something, to get it working?

Thanks!

Andy
Advertisements
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24553
Location: Prague, Czechia
Did you abort an SFTP upload and you want to resume it with an FTP?

SFTP transfers use temporary file name (.filepart) for transfer, what FTP does not support. If you want to resume the SFTP transfer with FTP, you have to drop the .filepart extension from the partially uploaded file.
youradds
[View user's profile]

Joined: 2014-11-25
Posts: 18
Location: UK
Thanks for the reply Smile

So if I were to be using FTP to download - then cancel it (as I want to go to bed), and then want to restart it in the morning using FTP again... you're saying it should work? Cos it doesn't seem to :/
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24553
Location: Prague, Czechia
youradds wrote:
So if I were to be using FTP to download - then cancel it (as I want to go to bed), and then want to restart it in the morning using FTP again... you're saying it should work? Cos it doesn't seem to :/

Yes it should. You should get an overwrite prompt and there you click No > Resume:
http://winscp.net/eng/docs/ui_overwrite
_________________
Martin Prikryl
youradds
[View user's profile]

Joined: 2014-11-25
Posts: 18
Location: UK
Mmm weird - I don't :/

I'm at 91% downloaded currently, so I will let this filer finish off, and then run some tests to see how it works for me.

Are there any settings that need to be enabled to make it work?

Thanks!
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24553
Location: Prague, Czechia
It's enabled by default. But maybe you've turned it off in the past. See Confirmations > Overwriting of files at:
http://winscp.net/eng/docs/ui_pref_environment
youradds
[View user's profile]

Joined: 2014-11-25
Posts: 18
Location: UK
Mmmm weird. I have that ticked, and do get a popup (see attached). But nothing mentioned in there about continuing the download (I'm doing a test 500mb file, which I cancelled part way through, and then tried to restart it)
Image.jpg (72.46 KB)

Description: (none)

Image.jpg

martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24553
Location: Prague, Czechia
There should be Resume command in No drop down menu as mentioned above.
See http://winscp.net/eng/docs/ui_overwrite
youradds
[View user's profile]

Joined: 2014-11-25
Posts: 18
Location: UK
Ah man, can't believe I missed that! Works like a charm - thanks Smile
Advertisements

You can post new topics in this forum






Search Site

What is WinSCP?

It is award-winning SFTP client, SCP client, FTPS client and FTP client integrated into one software program for file transfer to FTP server or secure SFTP server. [More]

And it's free!

Donate

About donations

$9   $19   $49   $99

About donations

Recommend

WinSCP Privacy Policy

WinSCP License