Topic "error in SSLv2/v3 read"

Author Message
Guest




I can't get WINSCP to connect to a FTP site w/ SSL Explicit encyption.
The server certificate was issued by VeriSign and was fully trusted by the OS by default.

I can get this to work with CuteFTP but everything else I have done is using WinSCP - so I'd like to get it working with that.
I have queried "error in SSLv2/v3 read" but the results bring back no solutions.

Any ideas?


WinSCP Version 4.3.2 (Build 1201) (OS 6.1.7601 Service Pack 1)
< 2011-05-09 17:35:17.838 220 Service ready for new user
> 2011-05-09 17:35:17.838 AUTH SSL
< 2011-05-09 17:35:17.869 234 AUTH Command OK. Initializing SSL connection.
. 2011-05-09 17:35:18.103 SSL3 alert read: fatal: unexpected_message
. 2011-05-09 17:35:18.103 SSL_connect: error in SSLv2/v3 read server hello A
. 2011-05-09 17:35:18.103 Can't establish SSL connection
. 2011-05-09 17:35:18.103 Disconnected from server
. 2011-05-09 17:35:18.104 Connection failed.
. 2011-05-09 17:35:18.104 Got reply 1004 to the command 1
* 2011-05-09 17:35:18.109 (ESshFatal) Connection failed.
* 2011-05-09 17:35:18.109 SSL3 alert read: fatal: unexpected_message
* 2011-05-09 17:35:18.109 SSL_connect: error in SSLv2/v3 read server hello A
* 2011-05-09 17:35:18.109 Can't establish SSL connection
* 2011-05-09 17:35:18.109 Disconnected from server
* 2011-05-09 17:35:18.109 Connection failed.
* 2011-05-09 17:35:18.109 AUTH Command OK. Initializing SSL connection.


CUTEFTP 8.3
----------------------------------
220 Service ready for new user
STATUS:> [5/9/2011 5:16:22 PM] Connected. Authenticating...
COMMAND:> [5/9/2011 5:16:22 PM] AUTH SSL
[5/9/2011 5:16:22 PM] 234 AUTH Command OK. Initializing SSL connection.
STATUS:> [5/9/2011 5:16:22 PM] Establishing SSL session...
STATUS:> [5/9/2011 5:16:22 PM] Connected. Exchanging encryption keys...
STATUS:> [5/9/2011 5:16:22 PM] SSL Connect time: 341 ms.
STATUS:> [5/9/2011 5:16:22 PM] SSL encrypted session established.
COMMAND:> [5/9/2011 5:16:22 PM] PBSZ 0
Advertisements
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24530
Location: Prague, Czechia
Can you send me an email, so I can send you back a debug version of WinSCP to track the problem? Please include link back to this topic in your email. Also note in this topic that you have sent the email. Thanks.

You will find my address (if you log in) in my forum profile.
_________________
Martin Prikryl
mhamberg

Guest


I am also experiencing the same error in trying to FTPS a file to a remote server. It says "SSL_connect: error in SSLv2/v3 read server hello A"

Did anyone figure out how to resolve this?

Log looks like this:
2011-08-26 15:35:43.785 Transfer Protocol: FTP
. 2011-08-26 15:35:43.785 Ping type: C, Ping interval: 30 sec; Timeout: 15 sec
. 2011-08-26 15:35:43.785 Proxy: none
. 2011-08-26 15:35:43.785 FTP: FTPS: Implicit SSL/TLS; Passive: Yes [Force IP: No]
. 2011-08-26 15:35:43.785 Local directory: default, Remote directory: home, Update: No, Cache: Yes
. 2011-08-26 15:35:43.785 Cache directory changes: Yes, Permanent: Yes
. 2011-08-26 15:35:43.785 DST mode: 1
. 2011-08-26 15:35:43.785 --------------------------------------------------------------------------
. 2011-08-26 15:35:43.925 Connecting to www.mysite.com ...
. 2011-08-26 15:35:43.957 Connected with www.mysite.com, negotiating SSL connection...
. 2011-08-26 15:35:43.988 SSL_connect: error in SSLv2/v3 read server hello A
. 2011-08-26 15:35:43.988 Can't establish SSL connection
. 2011-08-26 15:35:43.988 Disconnected from server
. 2011-08-26 15:35:43.988 Connection failed.
mhamberg

Guest


I should add I can connect just fine with Filezilla and this is my version of WINSCP:

WinSCP Version 4.3.4 (Build 1428) (OS 5.2.3790 Service Pack 2)
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24530
Location: Prague, Czechia
Thanks for your post. This is likely releated to this issue:
http://winscp.net/tracker/show_bug.cgi?id=668
_________________
Martin Prikryl
mhamberg

Guest


Any idea when this bug will be fixed? I'd prefer to use WinSCP and not have to buy another FTP program. But I've got to get this up and running in the next two weeks.
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24530
Location: Prague, Czechia
mhamberg wrote:
Any idea when this bug will be fixed? I'd prefer to use WinSCP and not have to buy another FTP program. But I've got to get this up and running in the next two weeks.

I'll focus on it this week.
_________________
Martin Prikryl
mhamberg

Guest


Is this working? Can we get an update?

Thanks for your help!
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24530
Location: Prague, Czechia
mhamberg wrote:
Is this working? Can we get an update?

Thanks for your help!

I've spent yesterday several hours trying to fix it. No luck so far.
_________________
Martin Prikryl
Guest23

Guest


Team,

can anyone help in resloving the error which i am getting while connecting to FTPS using WINSCP.

I am not sure that i need to do as i am able to connect using other softwares like IPswitch ws_FTP and cute ftp.

Only not able to work with WINSCP.
GordyM

Guest


Has an answer been found yet?
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24530
Location: Prague, Czechia
GordyM wrote:
Has an answer been found yet?

If you check the tracker link above, you'll find that the bug has been fixed and will be included into the next release.
_________________
Martin Prikryl
rampike

Guest


I have the same problem - maybe it has something to do with certificates?
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24530
Location: Prague, Czechia
rampike wrote:
I have the same problem - maybe it has something to do with certificates?

Have you tried 5.0.7 beta?
_________________
Martin Prikryl
rampike

Guest


I have just tried 5.0.7 and get the same error. The graphical interface works fine, but /script function gives this error:

. 2012-05-14 12:38:44.843 Connecting to 10.0.0.51 ...
. 2012-05-14 12:38:44.843 Connected with 10.0.0.51, negotiating SSL connection...
. 2012-05-14 12:38:44.859 SSL_connect: error in SSLv2/v3 read server hello A
. 2012-05-14 12:38:44.859 Can't establish SSL connection
. 2012-05-14 12:38:44.859 Disconnected from server
. 2012-05-14 12:38:44.859 Connection failed.
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24530
Location: Prague, Czechia
Please start a new topic and post logs files from from GUI and scripting.
_________________
Martin Prikryl
cyberdem
[View user's profile]

Joined: 2012-07-19
Posts: 2
Location: USA
I am getting the same error (error in SSLv2/v3 read). downloaded version 4.3.8.0

Any idea?

I appreciate your great help.
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 24530
Location: Prague, Czechia
cyberdem wrote:
I am getting the same error (error in SSLv2/v3 read). downloaded version 4.3.8.0

It is likely due to this bug:
http://winscp.net/tracker/show_bug.cgi?id=879
_________________
Martin Prikryl
cyberdem
[View user's profile]

Joined: 2012-07-19
Posts: 2
Location: USA
Thanks. It is working
Advertisements

You can post new topics in this forum






Search Site

What is WinSCP?

It is award-winning SFTP client, SCP client, FTPS client and FTP client integrated into one software program for file transfer to FTP server or secure SFTP server. [More]

And it's free!

Donate

About donations

$9   $19   $49   $99

About donations

Recommend

WinSCP Privacy Policy

WinSCP License