Problem with WebDAV support

Advertisement

Draghmar
Donor
Joined:
Posts:
4

Problem with WebDAV support

Hi
I just tried alpha build with experimental WebDAV support but I can't get it to work with IPB software. It's quite possible that I made some error during configuration...
IPB has support for remote editing themes by using webdav. It is done by connecting to dav.php file. I tried to enter only host but it didn't work. I tried then adding /dav.php to host but it still didn't work. I mean...it looked like it has connected but there was no files in panel.

Did someone tried IPB and their webdav support?

Reply with quote

Advertisement

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
28,659
Location:
Prague, Czechia

Re: Problem with WebDAV support

Can you be more specific about the "IPB software"? A link maybe?
_________________
Martin Prikryl

Reply with quote

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
28,659
Location:
Prague, Czechia

Did you enable external editing as per instructions on:
<invalid link removed>

It works for me (even on demo account).

I'm sending an email with the latest build of WinSCP with improved WebDAV support.

Reply with quote

Draghmar
Donor
Joined:
Posts:
4

Yes, it is enabled. Thx for the newer build by the way. Not sure what *was* wrong but after few attempts on this new build I did manage to connect properly.
I think it has something to do with Host name field. Using full address makes proper connection but there is one thing that makes saved session a little bit confusing. When I put http:// and change focus to another field both http:// and /dav.php parts will be stripped. But entering address without those two parts results with wrong connection. Normally I enter address without protocol (I'm using WinSCP mostly for FTP connections) and it worked without any problem this way so far.

Reply with quote

Advertisement

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
28,659
Location:
Prague, Czechia

Draghmar wrote:

I think it has something to do with Host name field. Using full address makes proper connection but there is one thing that makes saved session a little bit confusing. When I put http:// and change focus to another field both http:// and /dav.php parts will be stripped. But entering address without those two parts results with wrong connection. Normally I enter address without protocol (I'm using WinSCP mostly for FTP connections) and it worked without any problem this way so far.
The Host name box is for hostname only.

But as people tend to paste there a complete session URL, WinSCP is smart enough to parse the URL into protocol (http:// selects WebDAV), username and password (if any), the actual hostname and an initial path (/dav.php that goes to Advanced > Environment > Directories > Remote directory).

You are right that without protocol and path, it won't work, but there are separate boxes for these.

Alternatively you can select New Site and use Manage > Paste Session URL command.

Reply with quote

Draghmar
Donor
Joined:
Posts:
4

Oh...that would really explain a lot. :D I just didn't know where I have to put /dav.php part. I didn't know that I can put file in a field called Remote directory. ;)
Thx for your help. :)

Reply with quote

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
28,659
Location:
Prague, Czechia

While the /dav.php is actually a file, from WebDAV protocol perspective (as WinSCP sees it) it is a folder.
E.g. when you go to a subfolder, you end in /dav.php/1__IPBoard/blog_cblocks.

Reply with quote

Advertisement

You can post new topics in this forum