Topic "Error folder does not exist"

Author Message
Exsiteit
[View user's profile]

Joined: 2015-03-13
Posts: 3
Location: Sacramento, California, USA
My Hard Drive failed recently. So now when I start WinSCP I get an error that the folder does not exist. Is there anyway to reset the winscp.ini file without deleting all my usernames and settings from WinSCP?

Windows 8.1
WinSCP 5.7 (Build 5125)
Advertisements
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 26553
Location: Prague, Czechia
So what is the error message exactly like?
_________________
Martin Prikryl
Exsiteit
[View user's profile]

Joined: 2015-03-13
Posts: 3
Location: Sacramento, California, USA
I am attaching a screenshot. The user TKOP no longer exists so it can't find the file.
Error.jpg (30.98 KB)

Description: (none)

Error.jpg

martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 26553
Location: Prague, Czechia
That's probably because initial local directory of a saved site does not exist:
https://winscp.net/eng/docs/ui_login_directories

If you have Remember last used directory session option enabled (see the link above), the problem goes away after the first connection.
If not, you can remove the path in Login dialog.

If you need to do it for all saved sites, you can use:

winscp.exe /batchsettings * LocalDirectory=b:\existingdir

See https://winscp.net/eng/docs/commandline#batchsettings
Exsiteit
[View user's profile]

Joined: 2015-03-13
Posts: 3
Location: Sacramento, California, USA
That works. Thanks for the help!
Nitrofx

Guest


martin wrote:
That's probably because initial local directory of a saved site does not exist:
https://winscp.net/eng/docs/ui_login_directories

If you have Remember last used directory session option enabled (see the link above), the problem goes away after the first connection.
If not, you can remove the path in Login dialog.

If you need to do it for all saved sites, you can use:

winscp.exe /batchsettings * LocalDirectory=b:\existingdir

See https://winscp.net/eng/docs/commandline#batchsettings


am having a similar issue, I have tried the sugested workarounds to not avail. The error am seeing is very similar and happens when starting the application. no sites have been added and the all the configuration files have been removed from the system.
Untitled.png (11.57 KB) [Download]

Description: (none)

martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 26553
Location: Prague, Czechia
Nitrofx wrote:
am having a similar issue, I have tried the sugested workarounds to not avail. The error am seeing is very similar and happens when starting the application. no sites have been added and the all the configuration files have been removed from the system.

Thanks for your report.

Can you send me an email, so I can send you back a debug version of WinSCP to track the problem? Please include link back to this topic in your email. Also note in this topic that you have sent the email. Thanks.

You will find my address (if you log in) in my forum profile.
Advertisements

You can post new topics in this forum






Search

What is WinSCP?

It is award-winning SFTP client, SCP client, FTPS client and FTP client integrated into one software program for file transfer to FTP server or secure SFTP server. [More]

And it's free!

Donate

About donations

$9   $19   $49   $99

About donations

Recommend

WinSCP Privacy Policy

WinSCP License