Topic "Special characters again.... in the GUI"

Author Message
tohyob
[View user's profile]

Joined: 2016-07-31
Posts: 2
Cannot login through GUI after upgrade to WinSCP 5.9: my password for my site contains "è" character... ( which is %E8 ).
In the log it is shown as "è".
How to login again?
Advertisements
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 25015
Location: Prague, Czechia
Since 5.9, the WinSCP adheres to the SSH standard by using UTF-8 encoding for credentials.

Chances are that your server does not adhere to the standard. So the change broke compatibility between your server and the WinSCP.

How do you set your password? Are you able to login using the latest version of PuTTY?
tohyob
[View user's profile]

Joined: 2016-07-31
Posts: 2
No I cannot login with putty.... In fact I need an utility like SuperPutty to login. No solution?
My server is old Debian GNU/Linux 7 3.2.68-1+deb7u6 i686 (wheezy).
martin
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 25015
Location: Prague, Czechia
Did you consider changing your password to ascii-only? Once you have to use a server that does not support unicode passwords properly.
Advertisements

You can post new topics in this forum






Search Site

What is WinSCP?

It is award-winning SFTP client, SCP client, FTPS client and FTP client integrated into one software program for file transfer to FTP server or secure SFTP server. [More]

And it's free!

Donate

About donations

$9   $19   $49   $99

About donations

Recommend

WinSCP Privacy Policy

WinSCP License