SCP fallback not working with SliTaz

Advertisement

Guest

SCP fallback not working with SliTaz

I am trying to connect to a SliTaz live system and after the welcome banner it just goes back to the session selection screen without any message. I have SFTP selected and SCP fallback is enabled. SliTaz doesn't support SFTP so I was expecting it to fallback to SCP. Using SCP explicitly works and I am using SCP successfully on the system via a Java SSH library.

I am using WinSCP 5.9.1 and tested with SliTaz version 3, 4 and the 5 rolling. I didn't find anything to generate

On a side note. When using SCP explicitly it still doesn't work on SliTaz 3, but that is caused by it using a busybox and "ls" not supporting the "--full-time" option causing the "ls -la --full-time" call for the file listing to fail.

I also wasn't able to attach a file (I am using Edge) so I am pasting part of the log here:

. 2016-08-24 13:41:47.277 Using SFTP protocol.
. 2016-08-24 13:41:47.277 Doing startup conversation with host.
. 2016-08-24 13:41:47.277 Session upkeep
. 2016-08-24 13:41:47.277 Looking for network events
. 2016-08-24 13:41:47.277 Detected network event
. 2016-08-24 13:41:47.277 Enumerating network events for socket 1496
. 2016-08-24 13:41:47.277 Enumerated 1 network events making 1 cumulative events for socket 1496
. 2016-08-24 13:41:47.277 Handling network read event on socket 1496 with error 0
. 2016-08-24 13:41:47.277 Received 4 bytes (1)
. 2016-08-24 13:41:47.277 Received 32 bytes (1)
. 2016-08-24 13:41:47.277 Received 1 bytes (1)
! 2016-08-24 13:41:47.277 sh: /usr/sbin/sftp-server: not found
. 2016-08-24 13:41:47.277 Server sent command exit status 127
. 2016-08-24 13:41:47.277 Selecting events 0 for socket 1496
. 2016-08-24 13:41:47.277 Disconnected: All channels closed
* 2016-08-24 13:41:47.399 (EFatal)

Reply with quote

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
27,253
Location:
Prague, Czechia

Re: SCP fallback not working with SliTaz

The fallback works only if the server does not recognize the "SFTP" subsystem. Your server does, but it's not configured correctly.

Reply with quote

Advertisement

You can post new topics in this forum