Topic "5.9.5 takes 2 minutes+ to startup"

Author Message
precisonline
[View user's profile]
Donor
Joined: 2015-02-28
Posts: 2
Location: Colorado
Windows 10 Pro (1607, last patched 5/5/17 with KB3150513) with SSD. 5.7.6 started up in ~7 seconds. I upgraded to 5.9.5 and it takes a full 2 minutes or more to show the initial screen. I uninstalled and reinstalled 5.9.3, same problem. Went back to 5.7.6 and it's back to ~7 seconds. This is consistent behavior across 3 different machines with identical configuration.

The Windows task manager shows that WinSCP starts up almost immediately but the screen doesn't display for the 2 minutes+. Almost looks like it's waiting to timeout before displaying the screen. I went through the settings but I couldn't see anything that seemed related.
Guest




I recorded a video showing the delay when starting WinSCP:

https://www.screencast.com/t/jpu5Z0wJpr
martin◆
[View user's profile]
Site Admin
Joined: 2002-12-10
Posts: 27106
Location: Prague, Czechia
Thanks for your report.
I have sent you an email with a debug version of WinSCP to the address you have used to register on this forum.
Advertisements

You can post new topics in this forum

Search

What is WinSCP?

It is award-winning SFTP client, SCP client, FTPS client and FTP client integrated into one software program for file transfer to FTP server or secure SFTP server. [More]

And it's free!

Donate

About donations

$9   $19   $49   $99

About donations

Recommend

WinSCP Privacy Policy

WinSCP License