advanced setting for SSH cipher seems to keep resetting itself

Advertisement

youradds
Joined:
Posts:
34
Location:
UK

advanced setting for SSH cipher seems to keep resetting itself

Hi,

I'm transferring a large file, and it keeps going from 10mb a second, down to just 200-300kbps. I've read up on your site that changing the cipher from AES to Blowfish should help. It did indeed. The problem is, the setting doesn't seem to keep saved :/

https://winscp.net/eng/docs/faq_slow

I made sure I pressed "save" when leaving the settings - I then closed WinSCP - reopened it and the setting has reverted back to AES.

Is this a known issue?

Thanks

Andy

Reply with quote

Advertisement

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
29,540
Location:
Prague, Czechia

Re: advanced setting for SSH cipher seems to keep resetting itself

Thanks for your report.
Does any other session setting preserve? Or if you create a new stored site, is it preserved?

Reply with quote

Guest

Re: advanced setting for SSH cipher seems to keep resetting itself

martin wrote:

Thanks for your report.
Does any other session setting preserve? Or if you create a new stored site, is it preserved?

I used saved sessions for all of mine :) So I'm going in via Edit > Advanced > SSH > then edit the "Encryption Options" so that Blowfish is at the top. Click "OK", and then save the site.

Thanks!

Andy

Reply with quote

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
29,540
Location:
Prague, Czechia

Re: advanced setting for SSH cipher seems to keep resetting itself

I'm not able to reproduce the problem.

If you start WinSCP with an empty configuration (using command-line switch /ini=c:\some\path\winscp.ini) and create a new stored site, are you able to reproduce the problem?

Reply with quote

Advertisement

You can post new topics in this forum