The system cannot find the path specified

Advertisement

apatt
Joined:
Posts:
7
Location:
San Jose, CA

The system cannot find the path specified

winscp version: 5.13.2 (Build 8455)
windows version: 10 Pro
protocol : SCP
Using GUI Explorer
error:
System Error. Code 3.
The system cannot find the path specified
(screen shot attached)
I right clicked on the file (aps.apache.conf) and selected Edit. To resolve the issue, I refresh the directory. I'm not sure exactly when it started, but doing a fresh install, deleting all of the config made the problem go away for a little while and then it came back. I do have an external editor selected (UltraEdit). This use to work with no problem, but in the last few months has been a problem more and more frequently.

winscp_error.PNG

Reply with quote

Advertisement

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
30,857
Location:
Prague, Czechia

Re: The system cannot find the path specified

With having the error message still showing, can you check if the path in the error message exists? In this case it would be C:\Users\apatt\AppData\Local\Temp\scp11306\opt\apatt_aps (the path will differ the next time you try). If it does not exist, please find, what part of the path does exist. If it exists, try creating the file (aps.apache.conf) in the folder.

Reply with quote

apatt
Joined:
Posts:
7
Location:
San Jose, CA

The system cannot find the path specified

Only part of the path exists..

C:\Users\apatt\AppData\Local\Temp\scp39677\opt
When I got this error, it was looking for

C:\Users\apatt\AppData\Local\Temp\scp39677\opt\stage\medispan_migration_README.txt

The I hit abort and I get another error (attached)

I saw ok to that message, try to edit the file again, and then it was able to edit with a path of
C:\Users\apatt\AppData\Local\Temp\scp32851\opt\stage\medispan_migration_README.txt
without any trouble.

This doesn't happen every time, just from time to time. Not sure when the problem started, but it's really annoying. I've been using WinSCP for years and love it. This has started in maybe the last 6 months or so.. I update from time to time, not always having the latest, but staying reasonably up to date.

winscp_error_2.PNG

Reply with quote

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
30,857
Location:
Prague, Czechia

Re: The system cannot find the path specified

I have sent you an email with a debug version of WinSCP to the address you have used to register on this forum.

Reply with quote

apatt
Joined:
Posts:
7
Location:
San Jose, CA

It worked

Sorry it took so long to get back to you. The new version worked. I'm not seeing the problem any more. But it looks like you have not merged this into the 14.x version which would be great, or when are you planning on releasing the 15.x version (which the dev version reports as)

Reply with quote

Advertisement

apatt
Joined:
Posts:
7
Location:
San Jose, CA

Version Clarification

Sorry, I got the versions wrong.. What you gave me reports as 5.14 and it looks like you current version on the website is 5.13.x, so when might you expect 5.14 to come out or be able to migrate your change in 5.14 back into 5.13.x?

Reply with quote

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
30,857
Location:
Prague, Czechia

Re: Version Clarification

apatt wrote:

Sorry, I got the versions wrong.. What you gave me reports as 5.14 and it looks like you current version on the website is 5.13.x, so when might you expect 5.14 to come out or be able to migrate your change in 5.14 back into 5.13.x?
5.14 is available for download:
https://winscp.net/eng/downloads.php
Though I do not think, I've changed anything in the version I've sent you.

Reply with quote

apatt
Joined:
Posts:
7
Location:
San Jose, CA

It worked

Then you must have fixed it by doing something else, because whenever i switch back to a .13 version, the problem comes back, but doesn't happen when i use the version you gave me. will try the RC and see how it goes. thanks.

Reply with quote

rds
Joined:
Posts:
1
Location:
Los Angeles

Weird Bug?

Old topic but I just wanted to throw this out there.

I received the "cannot find file specified" error when I double clicked a text file to open it in my local editor, made my edits, then saved the file.

The error message said the file should be located in:
C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Temp\scp243983

But when I manually checked the Temp file, the only "scp" folder listed there was scp24398.
Somehow the folder that was created was different than the folder it was looking for.
When I manually created the scp243983 folder, the error went away.

Reply with quote

Advertisement

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
30,857
Location:
Prague, Czechia

Re: Weird Bug?

rds wrote:

Old topic but I just wanted to throw this out there.

I received the "cannot find file specified" error when I double clicked a text file to open it in my local editor, made my edits, then saved the file.

The error message said the file should be located in:
C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Temp\scp243983

But when I manually checked the Temp file, the only "scp" folder listed there was scp24398.
Somehow the folder that was created was different than the folder it was looking for.
When I manually created the scp243983 folder, the error went away.
Can you reproduce the problem? What editor are you using?

Reply with quote

Advertisement

You can post new topics in this forum