Setup"Access violation 004096DA. Write of address 00401000."

Advertisement

k0t
Guest

Setup"Access violation 004096DA. Write of address 00401000."

Hi!

Every time I'm trying to run the WinSCP-Setup exe im getting the error message:

Access violation 004096DA. Write of address 00401000.

When I press "OK" the setup is being canceled!
I was even trying to install older versions which I still had on my disk, but the same error.

I hope somebody can help me to solve this problem.

Thanks in advance!

Reply with quote

Advertisement

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
28,074
Location:
Prague, Czechia

Re: Setup"Access violation 004096DA. Write of address 00401000."

Can you try to install some very old version (like 3.0)? You can download it here.

Reply with quote

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
28,074
Location:
Prague, Czechia

k0t wrote:

Was able to run the 3.0 Setup....that's weird. :shock:
OK. Can you, step by step, try to install later versions to find out the one that introduced the problem?
_________________
Martin Prikryl

Reply with quote

k0t
Guest

martin wrote:

k0t wrote:

Was able to run the 3.0 Setup....that's weird. :shock:
OK. Can you, step by step, try to install later versions to find out the one that introduced the problem?

Sure, gimme some minutes! :)

Reply with quote

Advertisement

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
28,074
Location:
Prague, Czechia

k0t wrote:

The problem first occurs with verion 3.4.
Can run the setup of 3.3 without any problems.
Thanks. 3.4 was the first localized version, which one have you tried? winscp340setup.exe or winscp340setupintl.exe? Can you try both?
_________________
Martin Prikryl

Reply with quote

k0t
Guest

martin wrote:

k0t wrote:

The problem first occurs with verion 3.4.
Can run the setup of 3.3 without any problems.
Thanks. 3.4 was the first localized version, which one have you tried? winscp340setup.exe or winscp340setupintl.exe? Can you try both?

I will try when I get back home. :)

Reply with quote

Advertisement

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
28,074
Location:
Prague, Czechia

Thanks. I'll check it. Can you send me your email address?
_________________
Martin Prikryl

Reply with quote

k0t
Guest

I know how to solve the problem now....lol

I just had to close all open programs and tadaaaaa - it works!

Thank you for the help! :)

Reply with quote

Guest

Fix:

You are missing a vital windows file. Not joking. I had this problem too (although different setup)



Run
sfc /scannow

Reply with quote

Advertisement

You can post new topics in this forum