Internet connection to idle every 10 seconds

Advertisement

papalima
Joined:
Posts:
5

Internet connection to idle every 10 seconds

Hi,

I'm sending files to another location where I installed a FreeNAS server.

When sending files this happens:
- 20 seconds normal transfer
- 10 seconds internet connection to idle (so no transfer / email /download / www is possible!!)
- 20 seconds normal transfer
- 10 seconds internet connection to idle (so no transfer / email /download / www is possible!!)

- and so on till transfer is completed

This is my connection info:
Session protocol = SSH-2
SSH implementation = OpenSSH_4.6p1-hpn12v16 FreeBSD-openssh-portable-overwrite-base-4.6.p1,1
Encryption algorithm = blowfish
Compression = No
File transfer protocol = SFTP-3
------------------------------------------------------------
Server host key fingerprint
ssh-dss 2048 b2:d5:99:cb:6e:b2:53:95:4d:f6:f5:02:1d:bc:36:db
------------------------------------------------------------
Can change permissions = Yes
Can change owner/group = No
Can create symlink/hardlink = Yes/No
Can lookup user groups = No
Can duplicate remote files = No
Can check available space = No
Can calculate file checksum = No
Native text (ASCII) mode transfers = No
------------------------------------------------------------
Additional information
The server does not support any SFTP extension.
I'm using version 4 (buid 342)

Any idea???

Regards,
PL

Last edited by papalima on 2007-04-30 22:49; edited 1 time in total

Reply with quote

Advertisement

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
29,815
Location:
Prague, Czechia

Re: Internet connection to idle every 10 seconds

Can you try that with version 3.8.2?
_________________
Martin Prikryl

Reply with quote

papalima
Joined:
Posts:
5

Same problem with 382.

More info:
When uploading OK:
cpu 5%
ram 1%
upload 118
download 106

When connection goes idle:
cpu 5%
ram 1%
upload 0
download 0

<invalid hyperlink removed by admin> (<invalid hyperlink removed by admin>)

Please advise; during idle I'm not able to use my internetconnection; dns fails, www/email not possible.

Regards,
Pascal

Reply with quote

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
29,815
Location:
Prague, Czechia

I do not know what to suggest, I've never seen the problem before. Does it happen with WinSCP only or also, for example, when you download files with browser? What about downloads with WinSCP?
_________________
Martin Prikryl

Reply with quote

papalima
Joined:
Posts:
5

martin wrote:

Does it happen with WinSCP only or also, for example, when you download files with browser?
I have never problems when downloading with browser.

I just did another test to find out if other workstations can access the internet during the idle time; answer is no, so during idle time no other workstation can browse the internet!!!

What else can I try to find out what the problem is?

Regards,
PL

Reply with quote

Advertisement

TS
Guest

papalima wrote:

I just did another test to find out if other workstations can access the internet during the idle time; answer is no, so during idle time no other workstation can browse the internet!!!

That says pretty clearly that the problem is not WinSCP. Are you connecting through a Linksys or some another similar grade of device? It's possible your network device just isn't capable of handling the amount of upload traffic you're throwing at it. Older Linksys models had a problem with overheating and reloading when attempting to sustain medium-high traffic loads.

If that's not it, enable some logging on the server and see what it says is happening during these periods of disconnectivity. For that matter, do the system/application event logs on your computer report anything useful?

Reply with quote

papalima
Joined:
Posts:
5

Is there any public sftp server I can try?
When uploading to that test server goes uneventfull I know the problem is on the other location where FreeNAS is running.

PL

Reply with quote

Advertisement

You can post new topics in this forum