Can't connect when I use my keys

Advertisement

Hartman
Guest

Can't connect when I use my keys

Hello All,

I have a bunch of linux server running debian and I just can't get WinSCP build 110 to connect via keys. When I allow password auth it works fine. Basiclly I point out the key and it keeps asking only for the password not the passphrase. It seem to only want to do passwords

Debian 3.0
OpenSSH_3.4p1 Debian 1:3.4p1-1

here are some logs.

Thanks
Hartman
. --------------------------------------------------------------------------
. WinSCP Version 2.0.0 (Build 110)
. Login time: Monday, January 06, 2003 5:11:48 PM
. --------------------------------------------------------------------------
. Session name: ********
. Host name: ******* (Port: 22)
. User name: ******* (Password: No, Key file: Yes)
. SSH protocol version: 1; Compression: No
. Agent forwarding: No; TIS/CryptoCard authentication: No
. Imitate SSH2 MAC bug: No; Cipher: blowfish
. Ping interval: 0 min (0 = off)
. Return code variable: Autodetect; Lookup user groups: Yes
. Shell: default, EOL: 0
. Local directory: default, Remote directory: home, Update: No
. Clear aliases: Yes, Unset nat.vars: Yes
. Alias LS: No, Ign LS warn: Yes, Scp1 Comp: No
. --------------------------------------------------------------------------
. Server version: SSH-1.99-OpenSSH_3.4p1 Debian 1:3.4p1-1
. We claim version: SSH-1.5-PuTTY
. Using SSH protocol version 1
. Received public keys
. Host key fingerprint is:
. 1024 a7:4e:e4:59:a2:5b:68:e3:8c:e1:4c:87:8e:9a:dc:ab
. Encrypted session key
. Using Blowfish encryption
. Trying to enable encryption...
. Initialised Blowfish encryption
. Successfully started encryption
. Sent username "******"
! Couldn't load public key from H:\.ssh\id_rsa.pub.
. No more passwords to try
* (ESshFatal) Not connected!
. --------------------------------------------------------------------------
. WinSCP Version 2.0.0 (Build 110)
. Login time: Monday, January 06, 2003 5:13:03 PM
. --------------------------------------------------------------------------
. Session name: *******
. Host name: ******* (Port: 22)
. User name: ******* (Password: No, Key file: Yes)
. SSH protocol version: 1; Compression: No
. Agent forwarding: No; TIS/CryptoCard authentication: No
. Imitate SSH2 MAC bug: No; Cipher: blowfish
. Ping interval: 0 min (0 = off)
. Return code variable: Autodetect; Lookup user groups: Yes
. Shell: default, EOL: 0
. Local directory: default, Remote directory: home, Update: No
. Clear aliases: Yes, Unset nat.vars: Yes
. Alias LS: No, Ign LS warn: Yes, Scp1 Comp: No
. --------------------------------------------------------------------------
. Server version: SSH-1.99-OpenSSH_3.4p1 Debian 1:3.4p1-1
. We claim version: SSH-1.5-PuTTY
. Using SSH protocol version 1
. Received public keys
. Host key fingerprint is:
. 1024 a7:4e:e4:59:a2:5b:68:e3:8c:e1:4c:87:8e:9a:dc:ab
. Encrypted session key
. Using Blowfish encryption
. Trying to enable encryption...
. Initialised Blowfish encryption
. Successfully started encryption
. Sent username "hartman"
! Couldn't load public key from /home/hartman/.ssh/id_rsa.pub.
. Sent password
. Authentication refused
. No more passwords to try
* (ESshFatal) Not connected!
. --------------------------------------------------------------------------
. WinSCP Version 2.0.0 (Build 110)
. Login time: Monday, January 06, 2003 5:14:05 PM
. --------------------------------------------------------------------------
. Session name: *******
. Host name: ******* (Port: 22)
. User name: ******* (Password: No, Key file: Yes)
. SSH protocol version: 1; Compression: No
. Agent forwarding: No; TIS/CryptoCard authentication: No
. Imitate SSH2 MAC bug: No; Cipher: blowfish
. Ping interval: 0 min (0 = off)
. Return code variable: Autodetect; Lookup user groups: Yes
. Shell: default, EOL: 0
. Local directory: default, Remote directory: home, Update: No
. Clear aliases: Yes, Unset nat.vars: Yes
. Alias LS: No, Ign LS warn: Yes, Scp1 Comp: No
. --------------------------------------------------------------------------
. Server version: SSH-1.99-OpenSSH_3.4p1 Debian 1:3.4p1-1
. We claim version: SSH-1.5-PuTTY
. Using SSH protocol version 1
. Received public keys
. Host key fingerprint is:
. 1024 a7:4e:e4:59:a2:5b:68:e3:8c:e1:4c:87:8e:9a:dc:ab
. Encrypted session key
. Using Blowfish encryption
. Trying to enable encryption...
. Initialised Blowfish encryption
. Successfully started encryption
. Sent username "*******"
! Couldn't load public key from H:\.ssh\id_rsa.
. No more passwords to try
* (ESshFatal) Not connected!
. --------------------------------------------------------------------------
. WinSCP Version 2.0.0 (Build 110)
. Login time: Monday, January 06, 2003 5:14:43 PM
. --------------------------------------------------------------------------
. Session name: *******
. Host name: ******* (Port: 22)
. User name: ******* (Password: No, Key file: Yes)
. SSH protocol version: 1; Compression: No
. Agent forwarding: No; TIS/CryptoCard authentication: No
. Imitate SSH2 MAC bug: No; Cipher: blowfish
. Ping interval: 0 min (0 = off)
. Return code variable: Autodetect; Lookup user groups: Yes
. Shell: default, EOL: 0
. Local directory: default, Remote directory: home, Update: No
. Clear aliases: Yes, Unset nat.vars: Yes
. Alias LS: No, Ign LS warn: Yes, Scp1 Comp: No
. --------------------------------------------------------------------------
. Server version: SSH-1.99-OpenSSH_3.4p1 Debian 1:3.4p1-1
. We claim version: SSH-1.5-PuTTY
. Using SSH protocol version 1
. Received public keys
. Host key fingerprint is:
. 1024 a7:4e:e4:59:a2:5b:68:e3:8c:e1:4c:87:8e:9a:dc:ab
. Encrypted session key
. Using Blowfish encryption
. Trying to enable encryption...
. Initialised Blowfish encryption
. Successfully started encryption
. Sent username "*******"
! Couldn't load public key from H:\.ssh\identity1.pub.
. No more passwords to try
* (ESshFatal) Not connected!
. --------------------------------------------------------------------------
. WinSCP Version 2.0.0 (Build 110)
. Login time: Monday, January 06, 2003 5:15:20 PM
. --------------------------------------------------------------------------
. Session name: *******
. Host name: gandalf.longfleet.com (Port: 22)
. User name: ******* (Password: No, Key file: Yes)
. SSH protocol version: 1; Compression: No
. Agent forwarding: No; TIS/CryptoCard authentication: No
. Imitate SSH2 MAC bug: No; Cipher: blowfish
. Ping interval: 0 min (0 = off)
. Return code variable: Autodetect; Lookup user groups: Yes
. Shell: default, EOL: 0
. Local directory: default, Remote directory: home, Update: No
. Clear aliases: Yes, Unset nat.vars: Yes
. Alias LS: No, Ign LS warn: Yes, Scp1 Comp: No
. --------------------------------------------------------------------------
. Server version: SSH-1.99-OpenSSH_3.4p1 Debian 1:3.4p1-1
. We claim version: SSH-1.5-PuTTY
. Using SSH protocol version 1
. Received public keys
. Host key fingerprint is:
. 1024 a7:4e:e4:59:a2:5b:68:e3:8c:e1:4c:87:8e:9a:dc:ab
. Encrypted session key
. Using Blowfish encryption
. Trying to enable encryption...
. Initialised Blowfish encryption
. Successfully started encryption
. Sent username "*******"
! Couldn't load public key from H:\.ssh\identity1.pub.
. Sent password
. Authentication refused
. Sent password
. Authentication refused
. No more passwords to try
* (ESshFatal) Not connected!

Reply with quote

Advertisement

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
28,069
Location:
Prague, Czechia

Re: Can't connect when I use my keys

Hartman wrote:

! Couldn't load public key from H:\.ssh\id_rsa.pub.
As you may see in log, your key format is not supported by WinSCP. Either create new keys using keygen tool from Simon Tatham distributed in installation package or wait few more days for new release of WinSCP. It should support your key format.
_________________
Martin Prikryl

Reply with quote

Guest

Re: Can't connect when I use my keys

Thanks prikryl,

Thanks I knew it was a problem with keys I just did not realize it was the way the key was formated.

Thanks
Hartman

Reply with quote

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
28,069
Location:
Prague, Czechia

Re: Can't connect when I use my keys

Please try version 2.1 beta (#119).
_________________
Martin Prikryl

Reply with quote

Advertisement

You can post new topics in this forum