FTPES not working

Advertisement

roytam1
Guest

FTPES not working

WinSCP version: 4.2.7.758

Error message:
SSL_connect: error in SSLv2/v3 read server hello A
Can't establish SSL connection
Disconnected from server
Connection failed.
AUTH SSL successful    

which is same as Implicit encryption.

Reply with quote

Advertisement

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
27,253
Location:
Prague, Czechia

Re: FTPES not working

Can you connect with any other FTPS client?
_________________
Martin Prikryl

Reply with quote

Made
Guest

have a similar problem with ftpes. After connection is established there is a error "could not retrieve directory listing"
tried tls and ssl, tried passive mode and no passive mode, doesn't matter

works fine with filezilla

WinSCP Version 4.2.8 (Build 818) (OS 5.1.2600 Service Pack 3)
Login time: Montag, 19. Juli 2010 12:32:10
--------------------------------------------------------------------------
Session name: servername.com
Host name: servername.com (Port: 21)
User name: username (Password: Yes, Key file: No)
Tunnel: No
Transfer Protocol: FTP
Ping type: C, Ping interval: 30 sec; Timeout: 15 sec
Proxy: none
FTP: FTPS: Explicit TLS; Passive: Yes [Force IP: No]
Local directory: C:\Dokumente und Einstellungen\Onkel Junior\Eigene Dateien, Remote directory: home, Update: No, Cache: Yes
Cache directory changes: Yes, Permanent: Yes
DST mode: 1
--------------------------------------------------------------------------
Connecting to servername.com ...
Connected with servername.com, negotiating SSL connection...
220 ProFTPD 1.3.3 Server (FTP Server) [::ffff:123.123.123.123]
AUTH TLS
234 AUTH TLS successful
SSL connection established. Waiting for welcome message...
USER username
331 Password required for username
PASS *********
230 User username logged in
SYST
215 UNIX Type: L8
FEAT
211-Features:
MDTM
AUTH TLS
PBSZ
PROT
REST STREAM
SIZE
211 End
PBSZ 0
200 PBSZ 0 successful
PROT P
200 Protection set to Private
Connected
--------------------------------------------------------------------------
Using FTP protocol.
Doing startup conversation with host.
PWD
257 "/" is the current directory
Getting current directory name.
Retrieving directory listing...
TYPE A
200 Type set to A
PASV
227 Entering Passive Mode (123,123,123,123,217,188).
LIST -a
150 Opening ASCII mode data connection for file list
SSL connection established
425 Unable to build data connection: Operation not permitted
Could not retrieve directory listing
Retrieving directory listing...
TYPE A
200 Type set to A
PASV
227 Entering Passive Mode (123,123,123,123,166,28).
LIST
150 Opening ASCII mode data connection for file list
SSL connection established
425 Unable to build data connection: Operation not permitted
Could not retrieve directory listing
(ECommand) Error listing directory '/'.
Could not retrieve directory listing
Unable to build data connection: Operation not permitted
Startup conversation with host finished.

Reply with quote

liesmich.txt
Guest

same here...

Hi same here:
Until yesterday ran proftpd 1.3.1 and winscp could connect without problems. Filezilla does not.
When searching, I found a bug in proftpd. Since the update to proftpd 3.3.3 filezilla now runs perfectly.
WinSCP throws the following error now:
425 Unable to build data connection: Operation not permitted

Reply with quote

liesmich.txt
Guest

fixed?

Hi again!
I found a workaround for proftpd / WinSCP:
in proftpd.conf add the line
TLSOptions NoSessionReuseRequired

Reply with quote

Made
Guest

unfortunately thats no option for me, because i have no access to the server settings.
and i think me problem is slightly different :(

Reply with quote

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
27,253
Location:
Prague, Czechia

Made wrote:

unfortunately thats no option for me, because i have no access to the server settings.
and i think me problem is slightly different :(
Please post a complete log both from WinSCP and Filezilla.

Reply with quote

Advertisement

You can post new topics in this forum