"Host does not exist" for IPv6 host

Advertisement

sayshh
Guest

"Host does not exist" for IPv6 host

Hi,

I have WinSCP 4.3.2 installed on my machine (client). From this machine I'm trying to connect to an IPv6 host using the command line (WinSCP.com). I get an error "Host does not exist".

Using the GUI, I can connect:
<invalid hyperlink removed by admin>

Using the console, I can't:
<invalid hyperlink removed by admin>

What could be the problem?

Reply with quote

Advertisement

sayshh
Guest

Logs

Below are the logs:

. 2011-05-03 16:43:58.750 --------------------------------------------------------------------------
. 2011-05-03 16:43:58.750 WinSCP Version 4.3.2 (Build 1201) (OS 5.1.2600 Service Pack 3)
. 2011-05-03 16:43:58.750 Login time: Tuesday, May 03, 2011 4:43:58 PM
. 2011-05-03 16:43:58.750 --------------------------------------------------------------------------
. 2011-05-03 16:43:58.750 Session name: root@fc00
. 2011-05-03 16:43:58.750 Host name: fc00 (Port: -1)
. 2011-05-03 16:43:58.750 User name: root (Password: No, Key file: No)
. 2011-05-03 16:43:58.750 Tunnel: No
. 2011-05-03 16:43:58.750 Transfer Protocol: SFTP (SCP)
. 2011-05-03 16:43:58.750 Ping type: -, Ping interval: 30 sec; Timeout: 15 sec
. 2011-05-03 16:43:58.750 Proxy: none
. 2011-05-03 16:43:58.750 SSH protocol version: 2; Compression: No
. 2011-05-03 16:43:58.750 Bypass authentication: No
. 2011-05-03 16:43:58.750 Try agent: Yes; Agent forwarding: No; TIS/CryptoCard: No; KI: Yes; GSSAPI: No
. 2011-05-03 16:43:58.750 Ciphers: aes,blowfish,3des,WARN,arcfour,des; Ssh2DES: No
. 2011-05-03 16:43:58.750 SSH Bugs: -,-,-,-,-,-,-,-,-
. 2011-05-03 16:43:58.750 SFTP Bugs: -,-
. 2011-05-03 16:43:58.750 Return code variable: Autodetect; Lookup user groups: Yes
. 2011-05-03 16:43:58.765 Shell: default
. 2011-05-03 16:43:58.765 EOL: 0, UTF: 2
. 2011-05-03 16:43:58.765 Clear aliases: Yes, Unset nat.vars: Yes, Resolve symlinks: Yes
. 2011-05-03 16:43:58.765 LS: ls -la, Ign LS warn: Yes, Scp1 Comp: No
. 2011-05-03 16:43:58.765 Local directory: default, Remote directory: home, Update: No, Cache: Yes
. 2011-05-03 16:43:58.765 Cache directory changes: Yes, Permanent: Yes
. 2011-05-03 16:43:58.765 DST mode: 1
. 2011-05-03 16:43:58.765 --------------------------------------------------------------------------
. 2011-05-03 16:43:58.765 Looking up host "fc00"

Reply with quote

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
27,253
Location:
Prague, Czechia

Re: "Host does not exist" for IPv6 host

Thanks for your post. This issue has been added to tracker.
_________________
Martin Prikryl

Reply with quote

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
27,253
Location:
Prague, Czechia

Re: "Host does not exist" for IPv6 host

Also, please can you register on the forum or send me an email, so I can send you development version with the fix for testing?
_________________
Martin Prikryl

Reply with quote

sayshh
Joined:
Posts:
3

Re: "Host does not exist" for IPv6 host

martin wrote:

Also, please can you register on the forum or send me an email, so I can send you development version with the fix for testing?

I've sent you a mail. Looking forward to the "fix".

Reply with quote

sayshh
Joined:
Posts:
3

Re: "Host does not exist" for IPv6 host

I've checked with the experimental version and it works! Here is the log (snippet):

. 2011-05-06 15:58:48.214 --------------------------------------------------------------------------
. 2011-05-06 15:58:48.214 WinSCP Version 4.3.2 (Build 1202) (OS 5.1.2600 Service Pack 3)
. 2011-05-06 15:58:48.214 Login time: Friday, May 06, 2011 3:58:48 PM
. 2011-05-06 15:58:48.214 --------------------------------------------------------------------------
. 2011-05-06 15:58:48.214 Session name: root@fc00:1<masked out>6:d9ee
. 2011-05-06 15:58:48.214 Host name: fc00:1<masked out>6:d9ee (Port: 22)
. 2011-05-06 15:58:48.214 User name: root (Password: Yes, Key file: No)
. 2011-05-06 15:58:48.214 Tunnel: No
. 2011-05-06 15:58:48.214 Transfer Protocol: SFTP (SCP)
. 2011-05-06 15:58:48.214 Ping type: -, Ping interval: 30 sec; Timeout: 15 sec
. 2011-05-06 15:58:48.214 Proxy: none
. 2011-05-06 15:58:48.214 SSH protocol version: 2; Compression: No
. 2011-05-06 15:58:48.214 Bypass authentication: No
. 2011-05-06 15:58:48.214 Try agent: Yes; Agent forwarding: No; TIS/CryptoCard: No; KI: Yes; GSSAPI: No
. 2011-05-06 15:58:48.214 Ciphers: aes,blowfish,3des,WARN,arcfour,des; Ssh2DES: No

Last edited by sayshh on 2011-05-12 10:59; edited 1 time in total

Reply with quote

sayshh
Joined:
Posts:
3

Re: "Host does not exist" for IPv6 host

Hi Martin,

Seems like the developmental version you sent isn't portable, or doesn't work the same way on different Operating Systems. When I first reported the issue, I was on Windows XP (you could tell from the screenshots). When I used your developmental version on that machine it worked fine.

However, I copied it (WinSCP.exe) to another machine with Windows 2003 Server installed, used the command:
WinSCP.exe /console /script=TestFile.txt /log=c:\scplog.txt

Copy failed! Below is the log:
. 2011-05-12 02:46:36.389 --------------------------------------------------------------------------
. 2011-05-12 02:46:36.389 WinSCP Version 4.3.2 (Build 1202) (OS 5.2.3790 Service Pack 2)
. 2011-05-12 02:46:36.389 Login time: Thursday, May 12, 2011 2:46:36 AM
. 2011-05-12 02:46:36.389 --------------------------------------------------------------------------
. 2011-05-12 02:46:36.389 Session name: root@fc00:1<masked out>6:d9ee
. 2011-05-12 02:46:36.389 Host name: fc00:1<masked out>6:d9ee (Port: 22)
. 2011-05-12 02:46:36.389 User name: root (Password: Yes, Key file: No)
. 2011-05-12 02:46:36.389 Tunnel: No
. 2011-05-12 02:46:36.389 Transfer Protocol: SFTP (SCP)
. 2011-05-12 02:46:36.389 Ping type: -, Ping interval: 30 sec; Timeout: 15 sec
. 2011-05-12 02:46:36.389 Proxy: none
. 2011-05-12 02:46:36.389 SSH protocol version: 2; Compression: No
. 2011-05-12 02:46:36.389 Bypass authentication: No
. 2011-05-12 02:46:36.389 Try agent: Yes; Agent forwarding: No; TIS/CryptoCard: No; KI: Yes; GSSAPI: No
. 2011-05-12 02:46:36.389 Ciphers: aes,blowfish,3des,WARN,arcfour,des; Ssh2DES: No
. 2011-05-12 02:46:36.389 SSH Bugs: -,-,-,-,-,-,-,-,-
. 2011-05-12 02:46:36.389 SFTP Bugs: -,-
. 2011-05-12 02:46:36.389 Return code variable: Autodetect; Lookup user groups: Yes
. 2011-05-12 02:46:36.389 Shell: default
. 2011-05-12 02:46:36.389 EOL: 0, UTF: 2
. 2011-05-12 02:46:36.389 Clear aliases: Yes, Unset nat.vars: Yes, Resolve symlinks: Yes
. 2011-05-12 02:46:36.389 LS: ls -la, Ign LS warn: Yes, Scp1 Comp: No
. 2011-05-12 02:46:36.389 Local directory: default, Remote directory: home, Update: No, Cache: Yes
. 2011-05-12 02:46:36.389 Cache directory changes: Yes, Permanent: Yes
. 2011-05-12 02:46:36.389 DST mode: 1
. 2011-05-12 02:46:36.389 --------------------------------------------------------------------------
. 2011-05-12 02:46:36.389 Looking up host "fc00:1<masked out>6:d9ee"

After this nothing happened. Will the fully installable version (4.3.3) be free of such issues? Is it because I'm running just the binary (no dll or other files)?

Reply with quote

Advertisement

You can post new topics in this forum