Error listing directory '/'

Advertisement

EricEnerplan
Joined:
Posts:
2
Location:
Suisse

Error listing directory '/'

Hello,

When I try to connecting to a FTP server, WinSCP make a connection, start the session and when it try to read the remote directory an error happen.

Error:
Error listing directory '/'.
Could not retrieve directory listing
Command not implemented

It is the same with GUI or Powershell script.

It happens for two servers but works with a third.
It works with FileZilla :-) with all the servers.

I use WinSCP 5.13.8172 on Windows 7 Pro SP1.

Thanks.

Reply with quote

Advertisement

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
29,070
Location:
Prague, Czechia

Re: Error listing directory '/'

Please attach a full session log file showing the problem (using the latest version of WinSCP). As well as verbose FileZilla log file for comparison.

To generate the session log file, enable logging, log in to your server and do the operation and only the operation that causes the error. Submit the log with your post as an attachment. Note that passwords and passphrases not stored in the log. You may want to remove other data you consider sensitive though, such as host names, IP addresses, account names or file names (unless they are relevant to the problem). If you do not want to post the log publicly, you can mark the attachment as private.

Reply with quote

EricEnerplan
Joined:
Posts:
2
Location:
Suisse

Re: Error listing directory '/'

Hello,

You will found 3 log files :
1 - "SS01---192.168.15.20.log", a WinSCP log file of a working connexion.
2 - "SS10---192.168.15.10.log", a WinSCP log file of an unworking connexion.
3 - "filezilla SS10.log", a FileZilla log file of the same connexion than 2 (but works).

Thanks.

Reply with quote

martin
Site Admin
martin avatar
Joined:
Posts:
29,070
Location:
Prague, Czechia

Re: Error listing directory '/'

> 2018-03-23 13:51:54.583 PASV
< 2018-03-23 13:51:54.611 502 Command not implemented
. 2018-03-23 13:51:54.611 Could not retrieve directory listing
You have to configure WinSCP to use an active mode (= not to use a passive mode):
https://winscp.net/eng/docs/ui_login_connection

Reply with quote

Advertisement

You can post new topics in this forum